Jak.pl? Zadaj pytanie

Pytanie

Dodane przez Redakcja Jak.pl 2 0 bilans ocen: 2

11 lat temu

jak.pl serwis z pytaniamiJak zrobić Devolay?

W poszukiwaniu inspiracji do ugotowania czegoś na obiad chętnie sięgamy do sprawdzonych przepisów znanych z restauracji czy imprez. Jedną z takich najpopularniejszych potraw jest bez wątpienia Devolay z piersi kurczaka. Jest ono bardzo smaczne i całkiem proste i tanie w przygotowaniu, a przy okazji stanowi ono główną część bardo pożywnego posiłku. Wielu osobom wydaje się, że Devolay jest trudny do przyrządzenia, ale przy odrobinie wprawy i zdolności manualnych nawet początkujący kucharz poradzi sobie z nimi bez najmniejszego trudu.

 

Podstawowym składnikiem Devolaya jest filet z kurczaka, który po pokrojeniu na kawałki rozbijamy przy pomocy tłuczka na duży kawałek, w którym nie występują dziury. Do przygotowania 8 porcji tej potrawy potrzebować będziemy cztery duże piersi z kurczaka. Po umyciu i rozbiciu ich mięso przyprawiamy, a także dodajemy przygotowany farsz, który najczęściej składa się z masła, serka topionego, sera żółtego i koperku. Po zwinięciu całości przygotowujemy panierkę z mąki, jajka i bułki tartej, a następnie smażymy wszystko na głębokim oleju.

Paszport Pino - logowanie