Dodane przez Redakcja Jak.pl 0 0 bilans ocen: 0
12 lat temu
W naszej kulturze jest wiele mniej lub bardziej znanych potraw, które charakteryzują się wspaniałym smakiem, dużą starannością w przygotowaniu i stosowaniem szerokiego wachlarza rozmaitych składników. Jedną z takich potraw są niewątpliwie zrazy, które dobrze przygotowane cieszą podniebienia prawdziwych smakoszy, potrafiących docenić kunszt doskonałego kucharza. Tajemnicą dobrych zrazów jest odpowiednia, najwyższej jakości wołowina. Najlepszą częścią jest delikatna, ale także droga ligawa.
Po pocięciu na kawałki odpowiedniej wielkości rozbijamy mięso przy pomocy tłuczka. Taki płat smarujemy dobrej jakości musztardą, a następnie układamy niezbyt gruby kawałek boczku, 1/4 przekrojonego wzdłuż ogórka kiszonego, takiej samej długości połówkę kiełbaski frankfurterki i dwa słupki cebuli. Następnie całość zawijami i dobrze związujemy przy pomocy nitki lub wykałaczek. Następnie podsmażamy nieznacznie nasze zrazy, a później wkładamy je do garnka z bulionem warzywnym i gotujemy doprawiając pod koniec solą. Zrazy idealnie smakują z kaszą gryczaną lub ziemniaczkami.
161 odpowiedzi
76 odpowiedzi
66 odpowiedzi
61 odpowiedzi
48 odpowiedzi